Meer muziek in de klas

Foto: Martin Hols (meer muziek in de klas)

Op donderdag 6 mei zijn op uitnodiging van de Muziekschool Zeeland 4 kinderen namens Crescendo naar een dag van Meer muziek in de klas geweest. O.l.v. Cathy en Pascal zijn de kinderen samen met andere kinderen van Schouwen Duiveland bezig geweest met muziek en allerlei instrumenten.

Het was de eerste Music Playground Sessions Ext. van Muziekschool Zeeland op Schouwen-Duiveland. Dat was gelijk een heel bijzondere sessie want er werd een video van gemaakt door het campagne team van Meer Muziek In De Klas ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Koningin Máxima.

Wat hebben de kinderen precies gedaan op 6 mei? Ze hebben samen met muziekdocent Pascal van de Velde muziek gemaakt. Pascal had een heleboel verschillende muziekinstrumenten mee genomen zodat ze allemaal konden kiezen, en misschien zelfs wel voor twee instrumenten. Het kon allemaal want: niets moet en alles kan. Als ze zelf een instrument hadden mochten ze dit ook meenemen. En nu het allermooiste van deze dag: je hoeft niet per se al iets van muziek maken te kunnen!

En toen kwam het volgende bericht: het team van de eerste Music Playground Sessions Ext. op Schouwen-Duiveland is uitgenodigd om op 11 mei aan in Lisse aan Koningin Maxima te laten zien wat het project inhoudt. In de Keukenhof in Lisse werd een convenant ondertekend waarin staat dat alle Zeeuwse kinderen voortaan op een meer creatieve manier muziek zullen leren, en dat dit niet alleen op school is maar vooral ook buiten school gewoon verder gaat. Van Méér Muziek in de Klas naar Méér Muziek buiten de Klas dus eigenlijk. Dit is natuurlijk wel een heel belangrijk en officieel moment en daarom is Koningin Máxima als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas ook uitgenodigd.

De kinderen hebben in de Keukenhof een hele leuke, gezellige, muzikale dag gehad. Ze mochten voor Maxima spelen en sommigen hebben zelfs met haar gepraat. We hopen dat de kinderen door deze mooie ervaring geraakt zijn door muziek maken en misschien daar wel verder mee willen gaan.