Kansen in Dreischor!

 

Op 30 maart vonden dan eindelijk de voorstellingen van het schoolproject ”Kansen Krijgen” plaats. Zondagmiddag 31 maart was het tijd voor het concert ”Mijn Kans”. Beide in samenwerking met oud lid Pascal van de Velde. Muziekvereniging Crescendo kijkt terug op een zeer geslaagd weekend!

Allereerst was het zaterdagmiddag tijd voor de generale repetitie voor ”Mijn Kans”. Er moesten nog een paar puntjes op de i gezet worden, voordat het de dag erna tijd is voor het concert. Daarnaast kreeg de fanfare voor het eerst het verhaal van Pascal te horen. Ook moest er nog even gerepeteerd worden met de gastdirigent.

’s Avonds was het tijd voor de voorstelling van het schoolproject ”Kansen Krijgen”. Tijdens het schoolproject hebben de kinderen uit de groepen vier tot en met acht van Obase de Klimop hun eigen verhaal gecomponeerd. Met behulp van vier workshops, een hele hoop verschillende ‘instrumenten’ en hulp van onder andere Cathy Kotoun en Pascal van de Velde hebben de kinderen hun voorstelling voorbereid. Op het podium in de Adriaanskerk hebben ze hun eigen verhaal gepresenteerd. Soms met een beetje hulp van Pascal of de leraren.

Onze slagwerkgroep CresBeat heeft deze avond geopend met hun nieuwe werk Les Archanges. Na de voorstellingen van het project was het de beurt aan de CresKids. Zij hebben verschillende (swingende) stukken ter gehore gebracht. Een gezamenlijk optreden van alle kinderen en de CresKids was de spetterende afsluiter van de avond.  Bekijk hier de foto’s van zaterdagavond.

Op zondagmiddag was was het de beurt aan de fanfare. Aan de hand van verschillende werken heeft Pascal zijn muzikale verhaald verteld, onder andere over zijn eerste kennismaking met Crescendo, de eerste solo en het conservatorium.  Klik hier voor de foto’s van zondagmiddag.