Jeroen Schippers

Geboren en getogen in een muzikaal dorpje in het Oosten van Nederland, Glanerbrug. De muziek is er letterlijk met de paplepel ingegoten! Op 7-jarige leeftijd begonnen met trompetspelen, en iedere woensdagmiddag zat Opa Johan Schippers te wachten voor de les. Opgegroeid bij de muziekvereniging “Wilhelmina” uit Glanerbrug was het dan ook geen verassing dat ik, net als mijn vader Hans Schippers (Trombonist en Dirigent) mijn leven wilde vullen met muziek.

Na de vooropleiding van het Conservatorium te Enschede vertrok ik net als mijn neven Nico en Martin Schippers (Trombonisten in het Concertgebouw Orkest) naar Rotterdam. In Rotterdam studeerde ik bij Andre Heuvelman en Ad van Zon, en behaalde in 2007 mijn Master Diploma.

Sinds 2002 heb ik bij vele Symfonieorkesten en ensembles in binnen en buitenland mogen remplaceren en in 2006 bemachtigde ik een vaste aanstelling bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar ik vanaf 2012 Solo-Trompettist ben. In het jaar 2015 en 2018 heb ik op 4 Mei de eer mogen hebben om het signaal “Taptoe” te spelen op de nationale herdenking op de dam.

Daarnaast heb ik als solist meerdere malen mogen optreden met de Marinierskapel der Koninklijke marine, met als hoogtepunt een nieuw trompetconcert “Latin American Chronicles” van Daniël Freiberg, afgelopen November  2019 in de Doelen te Rotterdam.

Van 2007-2017 heb ik het Koperensemble NEOS Brass geleid waarmee wij in 2012 een prachtige CD hebben opgenomen, “Wagner for Brass” en veel bijzondere projecten hebben geproduceerd, treed ik regelmatig op als Solist, ben ik dirigent van de Harmonie “Semper Crescendo” uit Nieuw-Vossemeer en sinds 2020 ook bij de muziekvereniging Crescendo uit Dreischor.

Sinds 1 September 2020 ben ik tevens benoemd als Hoofdvakdocent Trompet aan het CODARTS conservatorium te Rotterdam.

Voor mij staan Plezier, emotie en beleving voorop als belangrijkste drijfveer om met muziek bezig te zijn!

Natuurlijk is naast dit alles, mijn gezin het allerbelangrijkste in mijn leven! Wij, mijn vrouw en 2 zoons wonen sinds 2015 met heel veel plezier in Rockanje.