Cathy Kotoun

Dirigent Cathy KotounDe uit Zierikzee afkomstige Cathy Kotoun kreeg op 9-jarige leeftijd haar eerste pianolessen en volgde klarinetlessen aan de Zeeuwse Muziekschool.

Na het doorlopen van de middelbare school studeerde zij piano bij Frans van Hoek en HaFa-directie bij Jaap Koops aan het Rotterdams Conservatorium. In 1991 studeerde ze af in beide hoofdvakken.

Momenteel runt Cathy de vooruitstrevende pianolespraktijk Pianostudio Keet Kotoun, geeft workshops in het begeleiden op de piano van solisten en heeft een Jong Talent Klas in de Pianostudio. Verder geeft ze dirigeerlessen en is coach van beginnende dirigenten. Als dirigent is ze werkzaam bij de Koninklijke Harmonie Kunst en Eer uit Zierikzee, Muziekvereniging Crescendo uit Dreischor en Muziekvereniging Apollo uit Wissenkerke. Bij Kunst en Eer en Crescendo dirigeert ze tevens de jeugdorkesten.

Als dirigent behaalde ze in 2005 de kampioenswimpel in de eerste divisie en in hetzelfde jaar won ze tevens de prijs voor “Beste Dirigent” tijdens het internationale HaFa-festival in Praag.

Op hetzelfde festival won zij in 2009 de gouden medaille met het harmonieorkest van Muziekvereniging Apollo uit Wissenkerke.

Tevens is ze een zeer gewaardeerde gastdirigent bij het harmonieorkest Banda Municipal de Fuengirola in het zuiden van Spanje.

Sinds augustus 2009 is ze bestuurslid van de stichting Zierikzeese Carillons en sinds februari 2010 is ze bestuurslid van de Bond Van Orkestdirigenten en instructeurs.

In september van dit jaar is ze gestart als docent muziek aan de Leonardo-groepen op Schouwen-Duiveland en als docent kunst en media aan de Pontes Pieter Zeeman te Zierikzee.

Verder is ze in de hoedanigheid van “Keet” de presentator van de succesvolle kinderconcerten  Keet in de Kerk en presenteert sinds begin 2010 haar eigen radioprogramma Koffie en Keet.